Weer nieuwe thema avonden aangeboden.

Om als gastouder bij te blijven is het van belang om regelmatig bijscholing te ontvangen.

Daarom heeft het gastouderburo  Click weer een aantal leuke en leerzame thema avonden georganiseerd.

Duurzaamheid

Alle kinderen hebben recht op een gezonde, welvarende toekomst. Hoe streef je er nou naar om als gastouder in verschillende opzichten duurzaam te zijn? Afval scheiden, geen voedsel verspillen, zuinig omgaan met energie, vervoersmiddelen……… het zijn allemaal mooie voorbeelden van duurzaam bezig zijn. Maar er is meer: wat dacht je van het kopen van spullen via Marktplaats zodat er geen nieuwe spullen geproduceerd hoeven te worden? Er zijn zoveel duurzame initiatieven te bedenken! Want we hebben de wereld niet gekregen van onze ouders, maar te leen van onze kinderen.

Schrijfdans

Peuters en kleuters kunnen ook leren schrijven door het maken van bewegingen. Tijdens de workshop maak je kennis met de basisbewegingen van Schrijfdans zodat je zelf kan ervaren hoe dit werkt.

Ontdekken

Schrijfdans laat kinderen voordat ze, om een voorbeeld te noemen, de letter O gaan schrijven, die O eerst goed voelen, horen en ervaren. Pas daarna gaan we schrijbelen, schrijftekenen en schrijven, waarbij dezelfde schrijfbewegingen die eerst in de lucht werden uitgevoerd hun spoor kunnen achterlaten op bord of papier.

Ontwikkelen

Het schrijf bewegen op muziek zorgt ervoor dat die O rond kan worden en kan blijven, zodat je hem op den duur ook kleiner kan maken, zonder te hard te drukken. Dan pas schrijf je de O gewoon lekker rond en gezond en is het jouw persoonlijke O geworden!

Ontmoeten 

we ontmoeten met elkaar (opnieuw) de wereld van het kind. Schrijfdans sluit aan bij de expressiemogelijkheden die het kind van zichzelf heeft (kriebelen, krabbelen, experimenteren, ervaren …) en het is een goede afdruk van hun innerlijke belevingswereld.

Opfriscursus “werken met baby’s

Voor de gastouders die de cursus al hebben gevolgd. Deze avond staat in het teken van “opfrissen”. Daarnaast wordt er dieper in gegaan op verschillende pedagogische visie’s over het omgaan met baby’s. Tevens zijn er nieuwe beeldmaterialen om weer even bewust te worden en stil te staan bij de vele mogelijkheden van en door baby’s.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*